Couperose laser

Wat is couperose

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes, die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden in het gezicht en de rest van het lichaam.

Oorzaken

Ouder worden, overmatige blootstelling aan zonlicht, zonnebank, blootstelling aan extreme weersomstandigheden, overmatig alcoholgebruik, roken, een dunne huid, medicijngebruik en erfelijke aanleg zijn verergerende factoren. U kunt opvallende bloedvaatjes in het gezicht en op het lichaam laten verwijderen door middel van een vaatlaserbehandeling.

Met behulp van de laser kunnen we deze haarvaatjes, zonder de huid te beschadigen, verwijderen. De behandeling met de DioLite XP Laser is uitermate geschikt voor de behandeling in het gelaat van:

>    Telangiëctasiën (téle's);
>    Couperose;
>    Spider angioma’s (verwijde haarvaatjes in de vorm van een spin);
>    Cherry angioma’s (kleine, ronde, rode bloedvlekjes);
>    Rosacea.

De behandeling met de couperoselaser

Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine (bloedkleurstof) van het bloed op. De bloedvaatjes worden verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt en het lichaam vervolgens de overblijfselen opruimt. Met een lichtbundel van een paar millimeter kunnen de vaatjes nauwkeurig worden behandeld. Op deze manier worden de bloedvaatjes in de huid verwijderd, zonder de huid te beschadigen. De huid kan niet behandeld worden als de huid te gebruind is door een zonnebankkuur, zonvakantie of het gebruik van een zelfbruinend middel. Blijf daarom minstens vier weken voor de behandeling uit de zon en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge factor. Voor de behandeling adviseren wij geen make-up/foundation op de huid aan te brengen.

De behandeling kan gevoelig zijn, maar wordt door de meeste mensen zonder verdoving (Emla crème) goed verdragen. De gevoeligheid is ook afhankelijk van de plaats van behandeling. De absorptie van de energiebundel kun je vergelijken als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet. Tijdens en na de behandeling kan de huid rood en warm aanvoelen. Na de behandeling word de huid direct gekoeld met een coldpack.

Na de behandeling

Door de warmte zal de huid er rood en licht gezwollen uitzien. Na een paar dagen kunnen er kleine korstjes op de huid ontstaan welke er vanzelf weer af zullen vallen. De huid dient tot vier weken na de behandeling consequent te worden beschermd tegen de zon met een zonnebrandcrème met een hoge factor.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, zijn er gemiddeld één tot drie behandelingen nodig.

Het exacte aantal behandelingen hangt af van de uitgebreidheid van de bloedvaatjes, uw persoonlijke wensen en de gevoeligheid van uw huid van het ontwikkelen van bloedvaatjes.

Vergoeding couperoselaser

De couperoselaser wordt gezien als een cosmetische ingreep en wordt dus in de meeste gevallen niet vergoed door uw verzekeraar. Voor het behandelen van een wijnvlek kan een aanvraag worden opgestuurd.

Huidtherapeute
De laserbehandelingen worden door Imara Weijdema in onze praktijk uitgevoerd. Ze is één keer in de drie weken op de dinsdagen aanwezig. Tevens behandelt ze overbeharing, pigment en huidoneffenheden.

Imara is in 2019 aanwezig op:

Dinsdag 12 februari 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 5 maart 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 26 maart 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 16 april 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 7 mei 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 28 mei 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 18 juni 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 30 juli 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 3 september 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 24 september 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 15 oktober 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 5 november 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 26 november 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 17 december 13.00 tot 20.00 uur