Dermapen/

 

Dermapen

De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. Een behandeling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. De Dermapen maakt gebruikt van minuscule naaldjes die vibrerend kleine, verticale kanaaltjes oppervlakkig in de huid maken. Deze kanaaltjes ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut, dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groeifactoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

De dermapen is geschikt voor:

>    Fijne lijntjes en rimpels;
>    Acnelittekens;
>    Littekens;
>    Zonbeschadiging;
>    Pigmentstoornissen;
>    Grove huidstructuur;
>    Striae.

Behandeling met de dermapen

Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u na enkele behandelingen al merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer dun, waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen. Overmatig pigment wat aanwezig is in de hoornlaag, schilfert mee en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Drie à vier dagen na de behandeling kan de huid door de versnelde celdeling licht gaan schilferen en wat roder ogen dan normaal. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème met een UV 30 of hoger.

De behandeling is niet geheel pijnloos. Afhankelijk van de regio die behandeld wordt kunnen wij u een verdovende crème adviseren (Emla-crème). Tijdens de intake zullen wij u hierover meer informatie geven.

Behandelfrequentie

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld twee à vier weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk te zien zijn. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld vijf a zes behandelingen nodig in kuurverband (vier a zes weken) voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden.

Vergoeding dermapen

Wanneer u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling van acne littekens in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar onder acnetherapie. Soms kan het voorkomen dat de behandeling van littekens worden vergoed onder littekentherapie of camouflagetherapie. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.