Huidonregelmatigheden

Huidonregelmatigheden zoals gerstekorrels, en verheven bindweefselwratjes zoals steelwratjes of ouderdomswratten zijn onschuldige huidtumoren. Steelwratjes en ouderdomswratten treden meestal op latere leeftijd op rond de hals, onder de oksels en borsten. Dit zijn plaatsen waar wrijving van de huid plaatsvindt. Andere kleine bindweefselverhevenheden kunnen over het hele lichaam en gezicht voorkomen.

Elektrocoagulatie
Deze bindweefselwratjes kunnen met elektrocoagulatie snel en eenvoudig verwijderd worden. Met een naaldje en een elektrisch stroompje wordt het oppervlakkige huiddeeltje verhit. Dit is nauwelijks voelbaar. Het korstje valt meteen of na enkele dagen af.

Zapper
De Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die net boven het wratje gehouden wordt. Er ontstaan kleine vonkjes tussen de elektrode en de wrat. De wrat zal hierdoor verschrompelen of, bij grotere wratten, kan de wrat hiermee als het ware van de huid worden weggebrand. Meestal kunnen de huidonregelmatigheden in slechts één behandeling verwijderd worden. De huid geneest zonder littekenvorming.