Laserontharing/

 

Laserontharing

De laserbehandeling gaat snel en kan variëren van 15 minuten tot 90 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. De behandeling is niet pijnloos, maar wordt zeker goed verdragen. Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood zijn of zwelling vertonen. Deze reacties verdwijnen vrij snel.

Adviezen vooraf aan de laserbehandeling

Als u besluit om u definitief te laten ontharen, is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert, harst, de touwtjesmethode of de Epilady gebruikt. Wanneer u de gehele haar verwijderd, kan er namelijk geen vernietiging meer plaatsvinden van het haarzakje. U mag twee tot drie dagen voor de laserbehandeling ontharingscrème gebruiken of de haren voor aanvang van de laserbehandeling wegscheren. Het te behandelen gebied mag tenminste vier weken voorafgaand aan de behandeling niet blootgesteld worden aan overmatig zonlicht. Een gebruinde huid verminderd het effect van de behandeling en kan er voor zorgen dat de huid oppervlakkig verhit wordt. Gebruik steeds een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor indien zon niet vermeden kan worden.

Bent u al zongebruind en blijft de bruining lang aanwezig? Wacht dan nog een aantal weken met de laserbehandeling tot u uw oorspronkelijke huidskleur weer terug heeft. Raadpleeg de huidtherapeute voor advies bij twijfel. Tevens moet op de behandeldag het gebied dat onthaard moet worden vrijgehouden van make-up of andere cosmetica.

Adviezen na de laserbehandeling

De eerste uren na de behandeling dient u de huid zoveel mogelijk te ontzien. De huid kan enige minuten tot een aantal uren wat roder zijn en warmer aanvoelen. Direct na de behandeling zal de huidtherapeute aloë-vera gel aanbrengen. De gel hydrateert de huid en werkt verkoelend na een laserbehandeling. U kunt daarna uw dagelijkse bezigheden gewoon hervatten. Het is raadzaam om uit te kijken met direct zonlicht op de huid tot enkele dagen na de behandeling. Het beste is om deze dagen het behandelde gebied goed te beschermen met een beschermingsfactor UV 30 of hoger, als zonlicht niet vermeden kan worden. Na twee tot drie weken vallen de haartjes geleidelijk uit. Probeer niet aan de losse haartjes te trekken of te peuteren. Indien gewenst, mogen opkomende haartjes geschoren worden.

De periode tussen de behandelingen

Nieuwe haargroei mag niet door middel van epileren worden verwijderd. Dus niet harsen, plukken of de Epilady gebruiken. Wel mogen de haren worden afgeschoren, geknipt of met behulp van ontharingscrème worden verwijderd. Indien gewenst, mogen opkomende haartjes geschoren worden. De huid moet de natuurlijke kleur behouden, zodat de kans op tijdelijke pigmentverschuivingen wordt beperkt. Bij ontharen van de benen kan de dagen na de behandeling, als de huid tot rust is gekomen, eventueel met een scrubmiddel de haarresten worden verwijderd. Dit helpt goed tegen de eventuele jeuk. Nooit krabben!

De eerste 6 weken na de laatste behandeling

Vermijd zoveel als mogelijk overmatige zonneschijn op het behandelde gebied. Dit ter voorkoming van onnodige tijdelijke pigmentverschuivingen. Gebruik eventueel een sun-block met hoge beschermingsfactor UV 30 of hoger.

Vergoeding laserontharen

Bij een aanvullende verzekering worden behandelingen in het gelaat grotendeels vergoed. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Huidtherapeute

De laserbehandelingen worden door Imara Weijdema in onze praktijk uitgevoerd. Ze is één keer in de drie weken op de dinsdagen aanwezig. Tevens behandelt ze couperose, pigment en huidoneffenheden.

Imara is in 2019 aanwezig op:

Dinsdag 12 februari 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 5 maart 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 26 maart 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 16 april 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 7 mei 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 28 mei 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 18 juni 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 30 juli 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 3 september 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 24 september 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 15 oktober 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 5 november 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 26 november 13.00 tot 20.00 uur
Dinsdag 17 december 13.00 tot 20.00 uur