Zapper behandeling/

 

Zapper behandeling

De Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die net boven de huidonregelmatigheid wordt gehouden. Er ontstaan kleine vonkjes tussen de elektrode en de huidonregelmatigheid, waardoor deze verschrompeld. Het is een zeer effectieve methode voor steelwratten en kleinere ouderdomswratten.

Meestal kunnen de huidonregelmatigheden in slechts één behandeling verwijderd worden. De huid geneest zonder littekenvorming.

Na de behandeling

Na afloop kan het behandeld plekje eerst donker kleuren, voordat het een korstje wordt. Onderhuids wordt een nieuwe huid aangemaakt. Binnen vijf tot tien dagen valt het korstje er vanzelf af. Het genezingsproces duurt 10 à 14 dagen. Onder het korstje zijn nieuwe cellen zichtbaar, die eerst nog roze zijn. Deze nieuwe huid kleurt uiteindelijk bij tot zijn oorspronkelijke kleur.

Het is raadzaam om na de behandeling het behandeld gebied tenminste vier weken uit de zon te houden en een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger te gebruiken. Probeer daarnaast van de korstjes af te blijven en wrijving zoveel mogelijk te voorkomen. Korstjes mogen ingesmeerd worden met een vette crème of vaseline. De huid onder het korstje krijgt hierdoor langer de tijd om te herstellen. Voor het camoufleren van de huid zijn de professionele producten van Lycogel zeer geschikt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het behandeloppervlak, kunnen de huidonregelmatigheden meestal in slechts één tot drie behandelingen worden verwijderd. Sommige huidonregelmatigheden hebben de neiging om weer terug te komen. Een herhaalbehandeling is dan mogelijk.